MEROVA végtagmentő módszer kidolgozását az elmúlt 25 év klinikai gyakorlata során kikristályosodott ellátási megoldások rendszerszerű alkalmazásának igénye eredményezte.

Egyes elemei természetesen a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően magyar viszonyok között is végrehajthatók, tehát beilleszthetők a gyakorlati munkába. Azonban számos kérdésben a gyakorlati tapasztalatok és a nemzetközi gondolkodás magyarítása is megjelenik.

MEROVA - végtagmentés

A módszer kidolgozása és rendszerbe szervezése Mecseky László, Rozsos István és Vadász Gergely munkáját dicséri – a módszer elnevezése is egy mozaikszó, amely az ő vezetékneveikből áll össze.

A módszer előnye, hogy a lépésről lépésre követhető feladatsor a problémában kevésbé jártas kollégáknak is biztosítja az eredményes végtagmentés lehetőségét, emellett segíti a betegek tájékoztatását, ami alapvető feltétele a hosszútávú eredményességnek.

A MEROVA módszer alkalmazásával az elmúlt 25 év során több ezer végtag esetében szükségtelenné vált a korábban javasolt nagy végtag amputáció, így a betegek mozgásképessége és munkaképessége megmaradt, és minőségibb életet élhetnek. Az elhamarkodott amputációk visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el az egyén, a család és a társadalom szintjén is, emellett hatalmas terhet rónak a rehabilitációs ellátásra.

A MEROVA módszer következetes végrehajtása esetén az eredmény a beteg végtagjának, és ezáltal az életének a megmentése.

A módszer támogatására létrejött egy telefonos alkalmazás is.

Bővebb információkért látogasson el a https://www.vegtagmento.hu/ oldalra, vagy töltse le az applikációt az App Store-ból vagy a Google Play áruházból.

Cég neve: OBOLER-Med Kft.
Székhely és Telephely: 7625 Pécs, Tettye utca 40.
Adószám: 2571990-1-02
Cégjegyzék száma: Cg.02-09-082382

 

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:30-18:00
Szombat - Vasárnap: ZÁRVA

Címünk

7625 Pécs, Tettye utca 40.

Cookie-kat használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabására, a közösségi média funkciók biztosítására és forgalmunk elemzésére. Weboldalunk Ön általi használatával kapcsolatos információkat megosztunk közösségi médiával, hirdetési és elemző partnereinkkel is. View more
Elfogadom

Kedves Páciensünk!

A forint-euro árfolyam változása a Théta Központ szakrendelését is érinti, ezért arra kérjük Önöket, hogy időpont egyeztetés előtt minden esetben nézzék meg az aktuális árlistának!

Köszönettel:

Théta Egészségközpont