Dr. Szapáry László Ph.D Med. Habil- egyetemi docens

Neurológus szakorvos

* Készpénzes / Bankkártyás fizetés

Dr. Szapáry László 1968-ban született Győrben. Itt végezte általános és középiskolai tanulmányait, 1987-ben nyert felvételt a Pécsi Orvostudományi Egyetem általános orvosi karára. 1993-ban summa cum laude minősítéssel végzett. 1993-ben klinikai orvosként kezdett dolgozni a PTE Neurológiai Klinikáján, a neurológiai szakvizsga megszerzése után 1997-ben egyetemi tanársegédi kinevezést kapott. Ph.D fokozatot 2004-ben ért el „Haemorheologiai és haemostaseologiai tényezők szerepe ischaemiás cerebrovascularis kórképekben” címmel. 2004-ben egyetemi adjunktusi kinevezés kapott, ezzel párhuzamosan a Neurológiai Klinika stroke profiljának irányításával bízták meg, ekkor lett vezetője a Neurológiai Klinika intenzív osztályának és neurosonológiai laboratóriumának. 2004-ben az „Agyérbetegségek specialistája” címet kapta meg. 2004-ben elkészítette a klinika thrombolysis kezelési-protokollját, megszervezte a társszakmák együttműködését, majd irányításával kezdték meg a PTE-n az akut ischaemiás stroke betegek intravénás thrombolysis kezelését. 2011-ben habilitált. 2012-ben egyetemi docensi kinevezést kapott.

A Pécsi Tudományegyetem Neurológiai klinikájának egyik kiemelkedő oktatója, tevékenységét magyar, német és angol nyelven egyaránt végzi. Egyetemi oktatási tevékenysége elismeréseként 4 alkalommal kapta meg a „kiváló gyakorlatvezető” díjat, két alkalommal nyerte el a kiemelkedő előadó címet. Szintén két alkalommal kapott elismerést oktatás szervezői munkájáért.

2007-óta Neurológiai Klinika családorvosi rezidensképzésének felelőse. 2009 óta a német nyelvű neurológiai orvosképzés klinikai tantárgyfelelőse. 2018-óta a PTE ÁOK Német Program Bizottságának a tagja, 2014 óta magyar, angol és német nyelvű Záróvizsga Bizottságok tagja, 2018-óta a német nyelvű Záróvizsga Bizottság elnöke.

2004-óta a Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neurosonológiai Társaság vezetőségi tagja. 2007-ben Pécsen szervezte meg a Magyar Neurosonológiai Társaság Továbbképző Kongresszusát, majd 2009-ben a Magyar Stroke Társaság IX. kongresszusát. 2013-ban a Magyar stroke Társaság Főtitkárává választották meg. 2009-2011 között az ESZME (Egyesület a Stroke Megelőzéséért) civil szervezet Elnöke volt.

Szerkesztőbizottsági tagja volt a Magyar Stroke Társaság hivatalos lapjának (Vaszkuláris Neurológia). Évek óta szerkesztőbizottsági tagja az Ideggyógyászati szemlének. 2015-ben Neurosonologiai és Vaszkuláris neurológia licence-et szerzett, 2014- óta Neurosonológia Grémium egyik vezetője. 2020-óta a European Academy of Neurology Scientific Panel on Stroke tagja. 2022-ben a Q1 besorolású Life szakmai folyóirat vendégszerkesztőjének kérték fel.

A Magyar Stroke Társaság 12 éves vezetőségi tagságát követően 2016-ban a Társaság Elnökének választották meg, majd első ciklusát követően 2021-ben újabb 4 éves ciklusra szavaztak számára elnökként bizalmat. A Társaság elnökeként kiemelkedő szerepe volt és van az akut stroke ellátásban bekövetkező radikális diagnosztikus és terápiás változásokkal kapcsolatos szervezési munkában. Ennek keretében rendszeres stroke centrum találkozókkal, kongresszusokkal, kisebb rendezvényekkel, a stroke centrumok vezetőivel folytatott gyakori megbeszélésekkel próbálja a Magyar Stroke Társaság a stroke ellátás színvonalát az egész országban napjaink elvárásainak megfelelővé tenni.

2016 óta a PTE KK Neurológia Klinika Stroke Tanszékének vezetője, a stroke ellátásban nyújtott tevékenysége elismeréseként 2021-ben a European Stroke Organisation Angels Initiative által a stroke ellátásban nyújtott tevékenységért évente odaítélt, legmagasabb, „Spirit of excellence” díjat is elnyerte. 2021-óta a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztály Klinikai Idegtudományi Bizottságának tagja. 2022 júliusában tevékenysége elismeréseként Miniszteri kitüntetésben részesült.

Fentiek mellett tudományos tevékenysége is figyelemre méltó. Összes tudományos közleményeinek száma 133, teljes terjedelmű közlemények száma 71, ebből 35 idegen nyelvű szakfolyóiratban jelent meg.  Hirsch indexe 16. Összes tudományos közleményeinek idézettsége az MTMT összefoglaló táblázat alapján 834, ebből független 662. Az MTMT  szakterületi táblázat alapján Hirsch indexem 16, összes citáció száma 741, független citációk száma 602.

Cég neve: OBOLER-Med Kft.
Székhely és Telephely: 7625 Pécs, Tettye utca 40.
Adószám: 2571990-1-02
Cégjegyzék száma: Cg.02-09-082382

 

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:30-18:00
Szombat - Vasárnap: ZÁRVA

Címünk

7625 Pécs, Tettye utca 40.

Cookie-kat használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabására, a közösségi média funkciók biztosítására és forgalmunk elemzésére. Weboldalunk Ön általi használatával kapcsolatos információkat megosztunk közösségi médiával, hirdetési és elemző partnereinkkel is. View more
Elfogadom

Kedves Páciensünk!

A forint-euro árfolyam változása a Théta Központ szakrendelését is érinti, ezért arra kérjük Önöket, hogy időpont egyeztetés előtt minden esetben nézzék meg az aktuális árlistának!

Köszönettel:

Théta Egészségközpont