Egy kellemes tavaszi séta során is kipirul a bőrünk…de ha ez összefüggésben van a rosacea tüneteivel, akkor az már nem kellemes…

A tavasz a legalkalmasabb időpont ezen panaszok megszüntetésére.

A rosacea egy krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely a lakosság 10%-át érinti. Ahogy az összes hiperérzékeny bőrpanasznál, az érintettek olyan kellemetlen érzeteket írnak le, mint a feszülő és égő érzések, melyek a hiperérzékenységgel hozhatók kapcsolatba. Rosacea esetén diffúz bőrpír jelenik meg az arcon, állon, az orron és a homlokon.

A rosacea fő tünete az arcon jelentkező bőrpír, ami nyáron a meleg és a napsugarak következtében még intenzívebben jelentkezhet ezért nagyon fontos, hogy mindig kenjük be az arcunkat fényvédőkrémmel, ha a szabadban tartózkodunk.

Súlyos rosacea rhinophymához vezethet, ami az orr bőrének megvastagodása .A rosacea legsúlyosabb eseteiben a bőr megvastagodhat és szövettöbblet képeződhet. Ez általában az orrot érinti és rhinophyma (borvirágos orr vagy karfiol orr) néven ismert. A rhinophyma által az orr nagynak és gumósnak néz ki és azt a téves benyomást kelti az emberekben, hogy az érintett egyén alkoholista. Ez lelkileg és fizikailag is megviselheti az érintetteket.

Megoldás? A rosacea kezelése a radiófrekvenciás (RF) kezelés esetében a termokoaguláció elvén alapul. A vékony tűn keresztül alkalmazott nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is: a kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek.

Az arcbőrön megjelenő seprűvénák, hajszálerek, piros foltok és rosacea eltűntetésére látványos eredménnyel alkalmazható a rosacea rádiófrekvenciás kezelése. Ebben az esetben a kezelés a termokoaguláció elvén alapszik. Az eljárás a test minden területén elvégezhető, bőrszíntől független eredményessége, az eljárás gyors és már egy kezelés is rendkívül látványos eredményt hoz. Az eljáráshoz használt apró átmérőjű tű nem hagyja a legapróbb nyomot sem a bőrön, a beavatkozás után nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. A beavatkozás szempontjából lényegtelen az értágulatok formája és színe is. A kezelés során egy tűn keresztül magas frekvenciájú rezgésekkel hőt termel. A hő roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is: a kezelt vénafal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. A kezelés során a láthatatlanul vékony tűvel 2-3 mm-enként végigkezelik az értágulatot, a kezelés alatt az értágulat pedig megszűnik. A rádiófrekvenciás kezelés nem jár vérzéssel, a termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak az érfal szöveteire van hatással, az azt körülvevő szöveteket megvédiA rádiófrekvenciás kezelésnek semmilyen hosszú távú, maradandó mellékhatása nincs.

termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, de megvédi az azt körülvevő szöveteket.

Az eljárás kissé kellemetlen de, érzéstelenítést nem igényel, bármely testrészen elvégezhető, és kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások kezelésére. Bármely bőrtípushoz használható, az erek alakja és színe is lényegtelen – mondja Polereczki Ramóna Kozmetikus

A kezelés után néhány napig az esetek egy részében bőrvörösség, piros folt alakulhat ki, érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, ezek később nyomtalanul elmúlnak. A kezelt területen mikrohegek képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok formájában), ezek fokozatosan elhalványodnak, majd 4-12 hét alatt szintén nyomtalanul eltűnnek.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a rádiófrekvenciás kezelés ellenjavallt nikkel-allergia, terhesség, pacemaker viselése, fertőző bőrbetegségek jelenléte esetén. Ezek meglétéről, illetve az optimális eljárás kiválasztásáról minden alkalommal személyes konzultáció alapján dönthet a szakorvos.

Cég neve: OBOLER-Med Kft.
Székhely és Telephely: 7625 Pécs, Tettye utca 40.
Adószám: 2571990-1-02
Cégjegyzék száma: Cg.02-09-082382

 

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:30-18:00
Szombat - Vasárnap: ZÁRVA

Címünk

7625 Pécs, Tettye utca 40.

Cookie-kat használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabására, a közösségi média funkciók biztosítására és forgalmunk elemzésére. Weboldalunk Ön általi használatával kapcsolatos információkat megosztunk közösségi médiával, hirdetési és elemző partnereinkkel is. View more
Elfogadom

Kedves Páciensünk!

A forint-euro árfolyam változása a Théta Központ szakrendelését is érinti, ezért arra kérjük Önöket, hogy időpont egyeztetés előtt minden esetben nézzék meg az aktuális árlistának!

Köszönettel:

Théta Egészségközpont