Elsőként azt a problémát szeretném kiemelni mely ennek a korosztálynak a legnagyobb százalékát érinti. Most jönnek a már tucatszor hallott idézetek: “mozgásszegény az életmódunk”, ” a mai gyerekek csak a gép vagy az íróasztal felett görnyednek” vagy ” nem másznak fára és nem rohangálnak mezítláb sem”. Ezeknek pedig megvannak a következményei!

Nos. .. ez sajnos így van! Személyesen is tapasztalom, illetve a statisztikák sem mutatnak fényes eredményeket. Átlagban minden harmadik gyermek lúdtalpas, hanyagtartásos a 6 és 18 év közötti korosztályban. A gyerekek fáradékonyak. Sok a fejfájós gyerek. Fáj a hátuk, derekuk. 

 A 21. századi gyerekeknél a növekedésnek, a fizikai terhelésnek nem tudnak az izmok megfelelni. Az ízületek lazák.

(A szövetek fejlődésének alapja a saját specifikus funkcionális inger. Az izomnak a kontrakció, a csontnak a terhelés, az ínnak a feszülés, stb.)

Az említett panaszok (gyermekkori hát-derékfájás, “púpos hát”, a lábboltozat eltérései, kezdődő gerincferdülés, stb.) gyógytornával fiatalon még könnyebben gyógyíthatók. A nem kezelt elváltozások azonban egyre több és komolyabb panaszt fognak okozni!

Tudom nem egyszerű a logisztika egy családban sem. Igyekszem úgy kialakítani a gyógytorna menetét (egy mozgásszervi állapotfelmérés után), hogy az reálisan beilleszthető legyen a  minden napokba. A gyakorlatsorok pontosan(!) elsajátítva otthon is végezhetőek- időnkénti ellenőrzés mellett. Valamint különböző eszközökkel színesíthetőek, hogy ne váljon unalmassá!

Egy másik csoport a mozgásszervi baleseti sérülések gyermekkorban. Törések,  izom sérülések, visszatérő ficamok, idegsérülések. Ezek a traumatizációk sok tekintetben különböznek a felnőttkoritól, de ellátás szempontjából a különbség alapvető oka a gyermekszervezet sajátossága a növekedés. A kezelés során a traumatológus és a gyógytornász is ennek megfelelő körültekintéssel jár el!

A harmadik jellemző csoport a gyerekkorban előforduló mozgásszervi problémák azon része melyeknek oka a különböző eredetű fejlődési rendellenességek, melyek a csont az izom és az idegrendszer elváltozásával járhatnak. Jelen lehetnek már születéskor, de a gyermekkor valamely későbbi szakaszában is manifesztálódhatnak. A szakorvosi ellátás mellett fontos része a terápiának a gyógytorna, a megfelelő mozgásfejlődés érdekében.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Keresse recepciónkat: (+36) 20 2567 884 vagy közvetlenül a kolléganőt,

Boldizsár Katalin: (+36) 30 684 2919

 

Cég neve: OBOLER-Med Kft.
Székhely és Telephely: 7625 Pécs, Tettye utca 40.
Adószám: 2571990-1-02
Cégjegyzék száma: Cg.02-09-082382

 

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:30-18:00
Szombat - Vasárnap: ZÁRVA

Címünk

7625 Pécs, Tettye utca 40.

Cookie-kat használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabására, a közösségi média funkciók biztosítására és forgalmunk elemzésére. Weboldalunk Ön általi használatával kapcsolatos információkat megosztunk közösségi médiával, hirdetési és elemző partnereinkkel is. View more
Elfogadom

Kedves Páciensünk!

A forint-euro árfolyam változása a Théta Központ szakrendelését is érinti, ezért arra kérjük Önöket, hogy időpont egyeztetés előtt minden esetben nézzék meg az aktuális árlistának!

Köszönettel:

Théta Egészségközpont