AZ INJEKCIÓS BEAVATKOZÁS LÉNYEGE:

A kórosan tágult vénaszakasz keringésből való kirekesztése intravénásan beadott biológiai ragasztóanyaggal, melyet követően kompressziós pólya kerül felhelyezésre. A kezelések ambuláns környezetben történnek, így kórházi megfigyelést nem igényelnek, a beteg a kezelés után a saját lábán távozik. A kis „labdacsok” (gömbtörlők) a ragasztási folyamat komplettizálását szolgálják.

BEAVATKOZÁSOK UTÁNI TEENDŐK:

  1. A kezelést követően 20 perces séta javasolt. A vénás torna végzése napi rendszerességgel nagyon fontos!
  2. A fáslit (rugalmas pólya) az injekciós kezelés után min. 8-12 órával lehet eltávolítani, a FÁSLIT- a következő kezelésre kérünk eredeti állapotába feltekerve visszahozni.
  3. A kezelt területet Solvena / Lioton géllel napi 1-2x kenjük be, és állott vizes ruhával borogassuk 20-30 percig. Ezt a kezelést minimum 2 hétig kell alkalmazni. Tartós végtagi kezelésre javasoljuk a CEDRALEX krémet.
  4. Az orvos által meghatározott 70-140 denes harisnyát kell hordani, (ha más harisnya nem kerül felírásra) minimum 2 hétig. FOAM (hab) kezelés esetén 2-4 hétig.
  5. Két hét után is javasolt, de nem kötelező, a harisnya viselése, és a géllel kenni és borogatni a lábat mindaddig amíg a kezelt területen elváltozás látható.
  6. A teljes gyógyulási idő alatt a terület követlen UV sugárzásnak való kitételét kerülni kell. (napozás, szolárium). Ettől a kezelt terület pigmentálódhat, bebarnulhat.
  7. A gyógyulási folyamat lezajlása átlagosan 8-12 hetet vesz igénybe – ezalatt a panaszok fokozatosan megszűnnek.

A fellépő láz, a végtag hirtelen megduzzadása, lüktető fájdalma esetén azonnal fel kell keresni a kezelőorvost.

A BEAVATKOZÁS KÖVETKEZMÉNYEI:

Közvetlenül a beavatkozás után feszülő fájdalom természetes, mely egy-két nap után csökken és megszűnik. A kompressziós kötéssel, illetve kompressziós harisnyával az átmeneti keringési túlterhelés kompenzálható.

ELLENJAVALLAT:

Láz, gyulladásos bőrbetegség a kezelendő területen, fekvőbetegség; súlyos artériás keringésizavar; több rizikófaktor együttes jelenléte (pl. hormonális fogamzásgátlás, túlsúly, dohányzás, mozgásszegény életmód.)

Cég neve: OBOLER-Med Kft.
Székhely és Telephely: 7625 Pécs, Tettye utca 40.
Adószám: 2571990-1-02
Cégjegyzék száma: Cg.02-09-082382

 

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:30-18:00
Szombat - Vasárnap: ZÁRVA

Címünk

7625 Pécs, Tettye utca 40.

Cookie-kat használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabására, a közösségi média funkciók biztosítására és forgalmunk elemzésére. Weboldalunk Ön általi használatával kapcsolatos információkat megosztunk közösségi médiával, hirdetési és elemző partnereinkkel is. View more
Elfogadom

Kedves Páciensünk!

A forint-euro árfolyam változása a Théta Központ szakrendelését is érinti, ezért arra kérjük Önöket, hogy időpont egyeztetés előtt minden esetben nézzék meg az aktuális árlistának!

Köszönettel:

Théta Egészségközpont